Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2019. Szilveszter
Kerek félezer résztvevővel zárult a jubileumi MMM!
Málics Hajnalka, az eddigi leggyorsabb hölgy az MMM történetében
Albumok a versenyről
Sajtószereplés
MMM Marathon Finishers
MMM Marathoni Hősök
Online eredmények a weboldalunkon is
Villámjelentés
25. Szilveszteri Hegyimaraton: The Show Must Go On!
Technikai információk
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk az oldal olvasóinak!
Ünnepi interjúk a 25. hegyimaraton alkalmából!
Versenykiírás: XXV. EGERSZEGI DECATHLON MOUNTAIN MAN MARATHON


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és SzakközépiskolájaZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Málics Hajnalka, az eddigi leggyorsabb hölgy az MMM történetében
2020.01.02


A Szilveszteri Hegyimaraton minden résztvevője megilleti az elismerést, amiért önmagához mérten becsülettel megküzdött a táv, a hideg és a dombok jelentette kihívással. Ezen belül is, természetes módon, mindig azokra jut a legtöbb figyelem, akik a leghamarabb érnek célba. Idén azonban még közülük, a leggyorsabbak közül is ki kell emelnünk valakit a kimagasló eredménye kapcsán.

A 10 km-es távon a bevezetése (2000) óta folyamatosan javultak az eredmények, aztán a 2010-es évek elején a Bicsák testvérek révén már igazán komoly időeredményeknek lehettünk szemtanúi: az idei Tokiói Olimpiára nagy reményekkel készülő Bence 2015-ben több mint 3 percet faragott saját korábbi pályacsúcsán, 34:04-es eredménye azóta is a leggyorsabb idő. Húgától, Flórától pedig két évvel korábban, 2013-ban láthattuk pontosan ugyanezt: saját idején 3 percet javítva beállította az egészen 2019 év végéig érvényes női pályacsúcsot 43:02-vel.Érkezett azonban egy fiatal hölgy, Málics Hajnalka, aki 2018 végén debütált az MMM pályáján. Már akkor is igencsak figyelemreméltó eredménnyel: 43:15-el alig maradt el Flóra pályacsúcsától (és még annál is kevesebbel, csupán két másodperccel az első helytől). Idén aztán visszatért, és ellenállhatatlanul, szélsebesen robogott végig a pályán, nem kellett neki 40 perc sem a Deák iskolába való visszatéréshez. 39:56-os végeredménye 3:57-es perc/km átlagot jelent, miközben megküzdött a TV-torony és a Jánkahegy emelkedőivel is. A 40 perc alatti célbaérés még az urak mezőnyében is komoly bravúrnak számít: ilyen sok év alatt, sok száz fiú közül is csupán hétnek sikerült ez az idő, de közülük is négynek csak éppenhogy. 38:40 alá már csak 3 sportoló jutott: a már említett Bicsák Bence, az ezúttal Hajni mögött célba érő Ott Benjámin és az idei győztes Kolonics Tamás.


Vajon ki, milyen motiváció és milyen edzésmunka áll az új pályacsúcs mögött? Magát a főszereplőt kérdeztük, ismerjétek meg Málics Hajnalkát!Mióta futsz és volt-e korábbról valamilyen más sportos előzmény?

Kb. 5 éve futok, korábban nem sportoltam rendszeresen, bár mindig is jobban szerettem az aktív időtöltést.

Érzékeltetnéd pár számmal, mennyi edzésmunka kell egy ilyen eredményhez? Hányszor futsz egy héten, összesen hány km-t, ezek közül mennyi a könnyebb, és mennyi a gyorsabb futás?

Nincs konkrét edzéstervem, átlagosan heti 6x futok, eltérő távokat és változó terepeken, heti 60-70 km így össze szokott jönni.

Szorgalmasan edzel és a könnyebb testalkatú futók közé tartozol, nyilván egyik sem hátrány, amikor dombokra kell felfelé futni. Ezeken kívül van-e valami titkod, amitől ennyire gyors vagy az MMM pályáján?

Nem nevezném titoknak, de a futásaim között szokott lenni dombozós, szintesebb edzés is, ami szerintem ennél a versenynél nagy haszon volt számomra.

Munka és egyéb elfoglaltságok mellett mennyire nehéz időt szakítani a rendszeres edzésekre? Téged alapvetően mi motivál a futásban?

Nem egyszerű, nekem a hajnali, munka előtti edzés vált be leginkább, és hétvégén is jobban szeretem a délelőtti futásokat, így feltölt egész napra, valamint a nap hátralévő részében tudom szervezni az egyéb programokat, intézni a teendőket. Fő motívációm, hogy mindig jobb legyek és a kitűzött célokat elérjem.

2020-ra szóló sporttal kapcsolatos céljaid vannak már?

Konkrét terveim nincsenek, szeretnék a hosszabb távok felé kacsintgatni.


Hajninak gratulálunk, és nagyon sok sikert kívánunk a folytatáshoz is!

Úton a pályacsúcs felé a Zárdánál

A 10 km-es szám abszolút dobogósai (balról):
Sohár Anna, Bodócs Zsolt, Kolonics Tamás, Málics Hajnalka, Császár Éva, Rinkó Tamás


Fotó: Jóna István, Katona Tibor, Gombás Gabi, Bálizs ZsuzsaMMM 2019.
ide kattintva tudod megnyitni a Facebook eseményt

A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 243