Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2013. Szilveszter
Visszaemlékezés: XIX. Hegyimaraton 2013.
Idén tovább nőtt az oldal népszerűsége
2013. Szilveszter maratoni hősei
Ismerd meg a győzteseket!
Különdíjasaink
Korpics Attila (maraton abszolút 2.) beszámolója
Németh Ádám (maraton abszolút 6.) beszámolója
Várjuk a képeket, beszámolókat, értékeléseket!
Íme az eredmények!
Újra nekivágunk...
Versenyre hangolódás a tavalyi beszámolókkal
Irány az uszi!
Online és helyszíni nevezés, fizetés utalással
Versenykiírás röviden
Új helyre költözött a verseny oldala
XIX. EGERSZEGI MOUNTAIN MAN MARATHON 2013
Kiírás és online nevezés december 4-én
November, azaz közeledik a hegyimaraton!


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és SzakközépiskolájaZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Németh Ádám (maraton abszolút 6.) beszámolója
2014.01.02


XIX. Szilveszteri Mountain Man Marathon Zalaegerszeg

„[…]Innen már sok érdekes nem történt. Tűrhető tempóval sikerült elérni a suliig, s 3.37:08-as idővel dőltem a szervezői asztalnak. Ha előtte mondja ezt nekem valaki, akkor nagy örömmel fogadtam volna el, de azért a középtájon remélt eredményhez képest picit csalódás. Az utolsó szakaszon kb 10, de akár 15 percet is buktam az elfutott eleje miatt. Talán, ha egy 5 perccel lassabb az első félmaraton. De ugye sportban nincs ha.. Mindenesetre már most megvan a jövő évi cél. Hasonló kezdéssel nem meghalni a végén, s egy 3:25-ös időt összehozni.”

Így zárult a tavalyi beszámolóm a szilveszteri futásról. Nagy elfutás, nagy halál, végén erős visszaesés, előzgetések. Mozgalmas volt a 2012-es, az ideit szerettem volna kicsit kiszámíthatóbban teljesíteni. A cél már egy éve megfogalmazódott, szerettem volna ugyanúgy megfutni az elejét. Viszont bízva abban, hogy az elmúlt évben fejlődtem elég sokat, talán nem rogyok meg az utolsó dombon. 


A fix részidők mellett a pulzuskontroll is segítette a futásomat. Tavaly még polar nélkül mentem vaktában. Most a SPAR maraton HR értékeit átnézve egy kicsit az alá lőttem be a célt. 155 az első felében, 160 körül a második félmaratonon. 


Túl sok újdonságot és izgalmat nem jelentett az előkészület és a reggel. A megszokott tornaterem a megszokott hangulattal. Kata rövid távot futott, együtt próbáltunk hangolódni a versenyre. Anyuékkal egy utolsót egyeztettünk, ők frissítettek öt előre megbeszélt ponton a futás során, mint ahogy ezt az elmúlt négy évben minden alkalommal. 


Idén bringás kísérőm is volt, Gábor ajánlotta fel, hogy letekeri mellettem a távot. Rajt után óvatos kezdéssel céloztam meg a bazitai tv-tornyot. Tavaly a 18,5 perces cél helyett 16,5 volt a részidőm, idén 17 perc kellett felérni. Jó jel, nem futottam el az elejét. A lejtőn szép lassan kialakult egy kis csoport Lubics Szilvia körül, akik hasonló tempót mentek. Botfáig tisztes távolságból követtem őket, utána már nem láttam őket. A következő viszonyítási pont a jánkahegyi gerinc elején lévő kereszt. 34 perc helyett 32.45. Pulzus rendben. Zárda felett volt az első találkozó Anyuékkal. Két nagy korty iso futtában és irány tovább. A sík részen kicsit tudatosan leszakadtam az előttem lévő bolyról, mert 160 fölé csúszott néha a pulzus. Zrínyi úton kifelé már üres térben haladtam, s szinte ez végig így is maradt. Gáborral beszélgetve teltek a kilométerek, nem igazodtam egy futóhoz sem, abszolút saját tempós haladás volt. Botfán volt egy frissítésem, de itt is csak iso fogyott. A botfai gerincről lefele toltam el az első zselét, amit Bozsokban öblítettem egy kis isoval. Tavaly 1.30-nál voltam ennél a pontnál, most 1.34, de egyáltalán nem bántam ezt. Tudtam, hogy később még visszaadja a spórolás. A balatoni úti körforgalom 1.37-nél volt meg, kb ez volt a táv fele. 


A csácsi hegy meglehetősen eseménytelenül tellett. Gábor kicsit elakadt a meredek, sáros részen, ez volt az egyetlen izgalom. Csácsba visszaérve a negyedik alkalommal frissítettem. Itt már csatlakozott Kata is Anyáékhoz. Jól sikerült futás után jókedvűen várt a megbeszélt helyen. Itt 27 km volt a lábamban, már annyira nem volt könnyed a mozgás, Gáborral is már keveset beszéltem. Épp csak visszamorogtam a kérdéseire. Tavaly az ezt követő rész volt kritikus, Kaszaháza és Neszele környékén lassultam be, kicsit tartottam most ettől. Kaszaháza előtt sajnos Gábor defektet kapott, innen elváltunk egymástól. Lassan a bútorgyárnál jártam és jelentősen nem lassult a tempó, bizakodtam. Kiskondásnál 2.49-kor volt az utolsó frissítő. Lecsúszott a második gél és egy kis kóla. Megkezdtem a mászást nem sokkal később a rettegett Gógánhegyre, ami csúnyán helyben hagyott tavaly. Ezúttal ment a kocogás felfele, majd a második felében takarékosabb mozgásra, erőltetett sétálásra váltottam. A domb tetején visszanéztem, s akkor vettem észre valakit az aljában. Kb egy perccel lehetett mögöttem. Kb két órája nem láttam futót, meglepett. Lelkileg neki jól jött, volt miért küzdenie felfele. 


A Dalos út elejéhez még jöttek Katáék, de már nem volt szükségem semmire, csak lelkileg tudtak támogatni. A verseny utolsó emelkedőjén megérkezett mögém az üldözőm. Az utolsó 100m-re ritmust is kellett váltani, hogy együtt érhessünk a pontra, ahonnan már csak lefelé van. Tavaly itt hánytam, most egész más problémáim voltak. Nem teljesen voltam tisztában vele, hogy milyen állapotban van, de abban bíztam, hogy a felzárkózás miatti erősebb mászás többet kivett belőle, mint belőlem. Lefele toltam, ami kifér. Energetikailag és lábbal egész jól álltam. Egyedül attól féltem, hogy tempós aszfaltos ereszkedéskor néha a rázkódástól beszúr az oldalam. Szerencsére ez most nem történt meg, ellenben a pulzuspántom lecsúszott. 10-15 méterre sikerült ellépni, de arra nem maradt se erőm, se időm, hogy megigazítsam. A Gasparich úton már hátranézve nem láttam, utólag visszanézve a 38. és 39. kilométer 4.21-es és 4.24-es volt, persze kis lejtővel. A Platánfasor már nagyon fájt, kicsit rám is ért az üldözőm, de szerencsére nem forgott veszélyben a helyezés. Fáradtan, de tavalyival ellentétben nem kikészülten értem a célba. 3.25:35


Visszagondolva szinte unalmas volt a futás. Egyenletes tempó, pulzus, kiegyensúlyozott frissítés. A rajt utáni rendeződés után szinte végig egyedül mentem, s csak az utolsó 3 km-ben volt igazi „verseny”. 


Elégedett vagyok, mert a tavalyi évhez képest sokkal stabilabb és kontrolláltabb futást sikerült összehozni és teljesíteni a kitűzött célt. Tavalyhoz képest 12, 2011-hez képest 26, 2010-hez képest 37 percet javítottam. Jövőre ha 12 percet nem is, de szeretnék tovább faragni ezen és folytatni ezt a trendet. 


Köszönöm Katának, Anyának, Gábornak és Istvánnak a szurkolást, segítséget!

 
A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 185