Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2021. Szilveszter
Visszatért az MMM, újabb sikeres rendezvényen vagyunk túl!
Bemutatjuk a dobogósokat
Nyikos Viktória és Murányi Gábor: ismerd meg a maratoni győzteseket!
Képek a versenyről
Sajtószereplés
MMM Marathon Finishers
MMM Hősök 2021.
Villámjelentés
Két év után: az MMM visszatér!
MMM trailer videó - Call To Battle!
MMM felkészülési tanácsok
Itt a versenykiírás!


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZalaegerszegi SZC Deák Ferenc TechnikumZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Bemutatjuk a dobogósokat
2022.01.05


A tavalyi virtuális futás után idén sikerült végre újra együtt búcsúztatni az esztendőt, ahogy mindig: jó társaságban és vidám hangulatban! Ez a rendezvény legfőbb célja, na és persze, hogy ki-ki sikeresen teljesítse a maga által választott távot, a maga tempójában, amihez ezúton is gratulálunk minden célbaérőnek! A leggyorsabbakat idén is szeretnénk külön kiemelni, ez következik most.

A kezdő távon (3.5 km-en) hagyományosan két korcsoportban, 10 év alatt, illetve a 11-13 éveseknél szoktuk értékelni a célbaérőket, kezdjük először a legfiatalabbakkal, közülük is a lányokkal! Telkiből érkezett a győztes, Kun Natalia Hanna, őt követte Mézes Emese Csenge és Márton Sára, egyaránt Zalaegerszegről. Mindhárman 23 perc alatt értek célba, szép volt lányok!


Maradva a 3.5 km-es távnál, és 10 év alatt. A leggyorsabb fiú célbaérő Kocsis Noel Gábor volt, utána (holtversenyben) Szegedi Tamás és Géczi Donát következtek. A képen balról Donát, Tamás és Noel láthatók. Mindhárom fiatalúr Zalaegerszegről érkezett. Bravo, fiúk!


A 11-13 évesek mezőnyében (még mindig 3.5 km) Zsiros Linda Zsófia (Zalaegerszeg) egyedüli lány indulóként, de nagyon szép idővel (19:14) teljesítette a távot, gratulálunk Linda!


Nagy küzdelem után, három zalaegerszegi fiatalember között dőlt el a 11-13 éves fiúk versenye a 3.5 km-es távon. Végül 8 másodperces előnnyel Gyökeres Bertalan győzött, őt követte Balogh Lóránt, a harmadik helyet pedig Márton Attila szerezte meg. Szép verseny volt, fiúk!


71 hölgy teljesítette idén a 10.1 km-es (rövid táv) pályát. A szép számú mezőnyből Dely Virág (Bak) ért célba elsőként 43:57-es, nagyszerű idővel. Alig 40 másodperccel lemaradva követte őt Könczöl Anett (Kaposvár), az abszolút dobogó harmadik foka pedig idén Kun Tamara Grétának jutott, aki Telkiből érkezett.


Nagyon erős idővel (38:12), meggyőző fölénnyel végzett az első helyen Karsai Márton (Szentgotthárd) a hagyományosan legnépesebb, 106 indulót számláló 10.1 km-es férfi mezőnyből. A zalaegerszegi Hegyi Péter 42:44-es, ugyancsak kiváló idővel szerezte meg az ezüstérmet, ezzel negyedszer állhat a rövid táv abszolút dobogóján. Csupán 6 másodperces hátránnyal követte őt Cserkuti Máté, Hagyárosböröndről.


A középtáv, 24.2 km következik, összesen 16 női célbaérőt regisztrálhattunk. Egy bombaerős teljesítménnyel, több mint 6 percet faragva Németh Lilla korábbi pályacsúcsán, a Budakesziről érkezett Nagy Julianna végzett az első helyen (1:46:07). Réz Eszter (Budapest) 1:57:15-el a második, Péterné Vass Andrea (Kaposvár) 2:08:33-al pedig a harmadik helyet szerezte meg.


A középtávot (24.2 km) 33 férfi teljesítette sikeresen. Csonkahegyhátról érkezett a győztes Tuboly Bence személyében, 1:38:56-os idejével magabiztos győzelmet aratott. A második és harmadik helyezett egyaránt Vas megyei, Gorza István (Táplánszentkereszt) 1:43:07-es, míg Devecseri Bálint (Szombathely) 1:44:18-as idővel érkezett a célba.


Végül a leghosszabb táv (40.9 km) abszolút dobogósait mutatjuk be. A hölgyeknél a Budapestről érkezett Nyikos Viktória volt a leggyorsabb (3:13:23), nagyszerű eredményének értékét növeli, hogy újoncként, ismeretlen pályán versenyezve érte azt el. Műtétét követő hosszú kihagyása után nagy örömmel köszöntöttük újra a pályán Dr Lubics Szilviát (Nagykanizsa), 3:39:34-es eredményével tizenkettedik alkalommal állhatott fel a hosszútáv abszolút dobogójára. Őt alig pár perccel követve (3:46:13) érkezett meg a bronzérmes, Leposa Ágnes (Zalaegerszeg).


A férfiak 40.9 km-es versenyét ezúttal 38 úr teljesítette sikeresen. Már a tavalyi virtuális versenyen is ő volt a leggyorsabb (ugyancsak 3 óra alatti idővel), idén azonban már hivatalos versenyen is igazolta Murányi Gábor (Alsópáhok), hogy jelenleg ő a legjobb, a győztes ideje 2:53:25. Szabó Gábor (Budapest) újoncként ismerkedett a pályával, 3:03:32-es idejével az ezüstérem jutott neki. Poór Péter (Gyöngyösfalu) nyolcadszor teljesítette az MMM teljes távját, 3:11:07-es idejével kiérdemelte a dobogót.


Gratulálunk a győzteseknek, dobogósoknak és minden célbaérkezőnek, jövőre is visszavárunk mindenkit!

Fotók: Bálizs Zsuzsa, Jóna István, Kovács Gábor, ZalatriatlonMMM 2021.
ide kattintva tudod megnyitni a Facebook eseményt

A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 91