Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2021. Szilveszter
Visszatért az MMM, újabb sikeres rendezvényen vagyunk túl!
Bemutatjuk a dobogósokat
Nyikos Viktória és Murányi Gábor: ismerd meg a maratoni győzteseket!
Képek a versenyről
Sajtószereplés
MMM Marathon Finishers
MMM Hősök 2021.
Villámjelentés
Két év után: az MMM visszatér!
MMM trailer videó - Call To Battle!
MMM felkészülési tanácsok
Itt a versenykiírás!


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZalaegerszegi SZC Deák Ferenc TechnikumZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Visszatért az MMM, újabb sikeres rendezvényen vagyunk túl!
2022.01.06


Visszaemlékezés című sorozatunkban (ide kattintva nagyítható) megpróbáljuk évről-évre felidézni a Szilveszteri Hegyimaraton kalandos eseményeit, megpróbálunk összegyűjteni minél több emléket. Ehhez kérjük az egykori résztvevők segítségét: akár futóként, akár szervezőként vagy szurkolóként vettél részt az adott évi versenyen, kérjük juttasd el emlékeidet hozzánk az info@szilveszterihegyimaraton.hu címen. Köszönjük!
1995 - 1996 - 1997 - 1998 - 1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2003 - 2004
- 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014
- 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021

Mi más mutathatná kifejezőbben a hegyimaraton sikeres visszatérését, mint a leghosszabb távot teljesítők elégedett mosolya a célbaérést követően, valamint a róluk készült szokásos csoportkép?

304 hivatalos célbaérkezővel sikeresen lezajlott tehát a XXVII. Egerszegi Decathlon Mountain Man Marathon. Az esemény értékelésére a főszervezőt, Kocsis Tamást kértük fel, egyben igyekeztünk bemutatni őt az olvasók számára!

Ha MMM-ről van szó, Tamás nemcsak a szervezésből, hanem a futásból is kiveszi a maga részét

 • Mindenekelőtt oszd meg légy szíves az olvasókkal, honnan jön általában a sport iránti kiemelt érdeklődésed?

 • Mindig is közel állt hozzám a sport, gyerekkoromban az atlétika majd később a kerékpározás vette át a főszerepet. Több mint húsz éve dolgozom a sportszer kereskedelemben, próbálok hiteles lenni és minél több sportot kipróbálni.

 • Évek óta egyre nagyobb szerepet vállaltál a hegyimaraton rendezésében, hogy aztán mára főszervezővé lépj elő. Vissza tudsz emlékezni, mikor hallottál először a versenyről, és aztán hogyan sikerült ennyire belegabalyodni?

 • Talán először a 2000-es évek elején de akkor még a kerékpározásé volt a főszerep így nem is vettem részt rajt. Első alkalommal 2015-ben futottam 3,5km-t majd utána 10 és 24km-t.

  A munkámból adódóan egy közös projektünk során sikerült olyan szorosra fűzni a szálakat a Zalatriatlon klubbal, hogy ez hozta magával a közös sportolást, klubtagságot. Az elmúlt három évben kiemelt triatlon versenyeket szervezett a klub az MMM mellett és elkelt a segítség klub társamnak Jakabfy Zolinak. Az események szervezését megosztjuk, a triatlon és a 2022-ben megrendezésre kerülő duatlon főszervezése Zolié én pedig a szilveszteri futásért felelek. Természetesen a klubtagok önzetlen segítsége elengedhetetlen a sikeres rendezéshez.

 • Miképp értékeled röviden az idei rendezvényt, a várakozásoknak megfelelően sikerült?

 • Az MMM ismét visszatért ami a mostani helyzetben önmagában sikerként könyvelhető el, nem szerettünk volna ismét egy virtuális futást. A nevezői létszámot 300 főre korlátoztuk, így volt biztonságos és tervezhető az esemény. Nagy öröm volt számunkra, hogy a helyszín ismét a rendelkezésünkre állt, köszönet érte Rozmán Sándornak. Talán egyetlen dolog volt ami nehézséget okozott az a mosdók száma, a kellemetlenségekért elnézést kérünk. Csodás örömfutó idő volt az idei év lezárásához, aki versenyre vágyott az év utolsó napján az sem csalódott, nagyon erős mezőny gyűlt össze szinte az összes távon, ezt az eredmények is bizonyítják.

 • Melyik támogatókat, szervezőket illeti kiemelt köszönet?

 • Támogatóink a Decathlon; Elf Sörfőzde; Völler Vill; Hanaplast; Artisan pékség; Gyuri Csárda; Zala-Müllex; Kaposi Trans; Sprint Tüzép; Zalaerdő és Zalaegerszeg városa.

  A Zalaegerszegi Triatlon Klub mint főszervező és társa a ZASZ szervezte az eseményt az idei évben is. Köszönjük a rengeteg segítséget klub társainknak és hozzátartozóiknak, barátainknak, az önzetlen munkájuk nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény, köszönet Rolandnak aki mindent dokumentált és tartalmas cikkeket készít az MMM weboldalára.  

  A polgárőrség és a rendőrség munkatársai remekül biztosították az útvonalat, a ZKSE kerékpárosai kísérték az elől futókat. Kiemelném még a frissítő pontokon segítőket is, ilyen távokon nélkülük nem lehet futóversenyt szervezni, a fotósok munkája ugyanilyen fontos számunkra, köszönjük!

 • Egy igen speciális érmet kaptak a célbaérők, de sokan nem is tudják az eredetét, mesélnél erről röviden?

 • Igen Rozmán Sándor  is megmosolyogta amikor meglátta, az első években a diákok által készített tűzzománc érmet kaptak a maratont teljesítők, ez alapján készült az idei befutó érem.

 • Példaértékűnek tűnik még a rendezés kapcsán két különlegesség, az egyik a helyi termelő cégek bevonása, a másik a jótékonyság. Honnan jött az ötlet, és hogyan sikerült őket megvalósítani?

 • Most már másodszor is Zegi sörrel ajándékoztuk meg a maratoni táv teljesítőit, a szintén helyi Artisan kézműves pékségtől kaptuk a szendvicsek alapjaként szolgáló kenyereket. A Völler Vill biztosította a 10 km-es táv első helyezettjeinek díját valamint a biztonságos áramellátást. A Hanaplast újrahasznosított műanyag poharaiból ihatták a célbaérkezők a jól megérdemelt frissítőt. 

  Szerettünk volna egy jótékonysági szálat is az eseményhez, fontosnak tartjuk az egészséges életmódot, a mindennapi testmozgást és mivel a fő támogatónk a Decathlon ezért úgy gondoltuk, hogy sportszerekkel lepjük meg azt az iskolát amelyre a legtöbben szavaznak az esemény fb oldalán. A Mindszenty József Általános Iskola nyert, a támogatás átadásáról és a pontos összegről majd egy későbbi időben adunk tájékoztatást. A szavazás egyébként nagyon népszerű volt, több min 7 ezren voksoltak összesen valamelyik zalai iskolára.

A szervezőtársakkal. Balról: Jakabfy Zoltán, Käsz Ferenc, Kocsis Tamás, Németh János

 • Milyen tervek vannak a következő évekre, hogyan látod a hegyimaraton jövőjét?

 • A mostani helyzetben nagyon nehéz tervekről beszélni, a futás az elmúlt években nagyon népszerű lett, minden távban vannak még lehetőségek, szeretnénk visszatérni a 2018-19-es 5-600 fős résztvevői létszámhoz. A korido.hu nevezés és az, hogy a nevezők fele átvette előre a rajtszámokat nagyon megkönnyítették a dolgunkat így ezeken nem szeretnénk változtatni, a maratonisták korai indulása is bevált. Meglepően sokan, 48-an teljesítették a majdnem maratoni távot ezen a különleges útvonalon, szeretném ha minél többen megismernék a városunkat körülölelő dombokat és elérnénk a 70 fős részvételi létszámot a leghosszabb távon. 

  Zalaegerszeg egyik legnagyobb szabadidős sporteseménye amely 27 éves múlttal rendelkezik és egyidőben több százan futnak, igyekszünk a legtovább megőrizni ezt az örökséget.

  Fotók: Bálizs Zuzsa, Pezzetta Umberto

2021. Szilveszteri Hegyimaraton információ
Cikkek
2021. cikkei (12 db)
Kiírás
Versenykiírás
Nevezés
2021. évi nevezés
Eredmények
Eredmények (2021)
Videók
Varga Attila
Varga Attila 2.
Képek
Bálizs Zsuzsa 1. (107 db)
Bálizs Zsuzsa 2. (227 db)
Kovács Gábor 1. (70 db)
Kovács Gábor 2. (176 db)
M. Erika (60 db)
Nádaskay Zoltán (9 db)
Pezzetta Umberto (17 db)
Bálizs Zsuzsa 3. (234 db)
Jóna István 1. (84 db)
Jóna István 2. (80 db)
Jóna István 3. (49 db)
Jóna István 4. (28 db)
Jóna István 5. (129 db)
Bálizs Zsuzsa 4. (229 db)
Bálizs Zsuzsa 5. (59 db)
Bálizs Zsuzsa 6. (93 db)
Sajtó
Zalai Hírlap Idén is lesz szilveszteri maraton Zalaegerszegen
Zalai Hírlap A zalaegerszegi hegyi maratonon meglesz a maximális létszám
Runinternational.eu Egerszegi Mountain Man Marathon — Zalaegerszeg, Hungary
Zalai Hírlap Megrendezték a XXVII. Decathlon Mountain Man szilveszteri hegyimaratont Zalában


MMM 2021.
ide kattintva tudod megnyitni a Facebook eseményt

A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 35