Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2013. Szilveszter
Visszaemlékezés: XIX. Hegyimaraton 2013.
Idén tovább nőtt az oldal népszerűsége
2013. Szilveszter maratoni hősei
Ismerd meg a győzteseket!
Különdíjasaink
Korpics Attila (maraton abszolút 2.) beszámolója
Németh Ádám (maraton abszolút 6.) beszámolója
Várjuk a képeket, beszámolókat, értékeléseket!
Íme az eredmények!
Újra nekivágunk...
Versenyre hangolódás a tavalyi beszámolókkal
Irány az uszi!
Online és helyszíni nevezés, fizetés utalással
Versenykiírás röviden
Új helyre költözött a verseny oldala
XIX. EGERSZEGI MOUNTAIN MAN MARATHON 2013
Kiírás és online nevezés december 4-én
November, azaz közeledik a hegyimaraton!


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZalaegerszegi SZC Deák Ferenc TechnikumZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Különdíjasaink
2014.01.02


Az úgy természetes és helyénvaló, hogy a legnagyobb figyelem mindig a győzteseknek jár, de idén is akadtak olyan teljesítmények, amik megilletik a külön elismerést az elért helyezéstől függetlenül.

  • A Mountain Man mezőnyének (de talán az egész magyar futótársadalomnak) egyik korelnöke, az 1949-es születésű Maczó András (Budapest) idén immár sokadszor érkezett Zalaegerszegre, és teljesítette sikeresen a nála fiatalabb szervezeteket is alaposan próbára tévő maratoni távot. Gratulálunk!
  • Hölgyeknél nem illik a korral foglalkozni, de tény, hogy Korcsmárosné Vig Rozália (Nagykanizsa) a női maratoni mezőny legtapasztaltabb versenyzőjeként indult, a külön elismerés azonban nem ezért jár. Egy helyen ugyanis elvétette az irányt, és az előírt 41 km helyett 47,5 km lefutása után érkezett meg a célba, ő futotta tehát a nap leghosszabb távját.
  • Ugyancsak egy sajnálatos eltévedés miatt Gorza István (Táplánszentkereszt) a középső táv abszolút második helyéről a bozsoki körforgalomnál tévedésből a maratoni távon indult tovább. Addig remekül haladt, de Pistinek nem szegte kedvét a dolog, elmondása szerint jövőre visszatér és teljesíti a 41 km-es számot.
  • Még nála is rosszabbul járt két úr a rövid távon, Földesi János és Kovács Attila ugyanis olyannyira gyorsak voltak, hogy legelöl futottak, így senki nem volt előttük, aki mutatta volna az irányt. Sajnos nekik is sikerült teljesen másfelé futniuk, mint amerre ki volt jelölve a pálya. Végül 37 perc körül megérkeztek a célba, de teljesen más irányból, mint kellett volna, időeredményüket így a versenybírók nem tudták hitelesíteni. Remekül mentek, esélyük lett volna a pályacsúcs környékén célba érkezniük, kár a sajnálatos eltévedésükért.

a képekre kattintva olvashatsz bővebben a Spartathlon ill. Békéscsaba-Arad győzelemről

Dr Lubics Szilvia Lakatos Roland

És ha már különdíjak, szólni kell Dr Bérces Edit ultrafutó világbajnok (amúgy 6-szoros MMM győztes) kezdeményezéséről, mellyel a szilveszteri versenyhez kapcsolódóan szakmai elismerésben részesítette az év zalai ultrafutó női és férfi teljesítményét. Dr Lubics Szilvia és Lakatos Roland kapták a díjat, Edit az indoklásban a legnagyobb idei sikerként Szilvia Spartathlon, illetve Roland Békéscsaba-Arad győzelmét emelte ki. Különös pikantéria, hogy Szilvia éppen ezen a napon döntötte meg az MMM "legpatinásabb" pályacsúcsát a női maratoni számban, melyet éppen Edit tartott 1997 óta.

* Ha valaki tud még hasonló, vezető pozícióból való eltévedésről, vagy külön elismerésre méltó teljesítményről, kérjük juttassa el az oldal szerkesztőjéhez, szívesen megosztjuk a nagyobb nyilvánosság előtt.

** Továbbá ezúton szeretnénk jelezni, hogy az eltévedések sajnos a verseny kezdete óta részei az MMM történetének. Az utóbbi években a rendezők rengeteget tettek a minél egyértelműbb jelzések érdekében, kis túlzással azt lehet mondani, az út mentén minden második fán vagy villanyoszlopon ott virít a nagy piros M betű. Persze elég egy kritikus kanyarban egyszer elmélázni, és máris kész a baj. Azt kérnénk a versenyzőktől, aki nem ismeri a pályát, előzetesen tanulmányozza minél alaposabban az oldalon található Interaktív térképet, illetve mindvégig figyelje éberen a jeleket. Pozitív példa a maratoni számban induló Németh Gábor, aki abszolút újoncként most járt itt először, teljesen egyedül futott mindvégig, és nemhogy nem tévedt el, de óriási pályacsúcsot állított fel...
A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 232