Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2015. Szilveszter
Beszámoló MMM 2015.12.31.
Egy helyen a versenyen készült fényképek
Egyéni beszámolók
A Mountain Man Marathon idei sajtószereplése
Idén ő volt a leggyorsabb: Bicsák Bence
Maratoni részidők: ahogy a chip-ek rögzítették
2015 maratoni hősei
Nagyszerű verseny a 20 éves évfordulón!
A Városi TV-ben a Mountain Man Marathon!
Villámjelentés
Ahogy 20 éve mindig az év utolsó napján: Szilveszteri Hegyimaraton!
Hármat kell még aludni...
Kétszázezer oldalletöltés!
Közeleg a verseny - fontos információk a rendezéssel kapcsolatban!
Európa bajnokot köszönthetünk az idei versenyen Molnár Adél személyében
Versenykiírás: XXI. Egerszegi Mountain Man Marathon
Megkezdődtek az előkészületek: Hegyimaraton 2015-ben is!


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és SzakközépiskolájaZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Nagyszerű verseny a 20 éves évfordulón!
2016.01.01


Remek hangulatú, és minden szempontból sikeres rendezvényen vagyunk túl, megpróbáljuk összefoglalni az eseményeket.

Mountain Man Marathon Finishers 2015
Fotó: Dr Varga László
 

Bekeményített a tél az év utolsó napjára, de ez nem vette el a futók kedvét. Ahogy az előzetes érdeklődés alapján sejteni lehetett, soha nem látott indulói létszám érkezett a Deák iskolába: vidám és a 9 órás rajtra izgatottan készülő futók töltötték meg zsúfolásig az iskola tornatermét. A rajt idejére -5 fok körül volt a hőmérséklet, de száraz és tiszta időben indulhatott a 21. Mountain Man Marathon. A négy különböző távon összesen 435 célbaérkezőt regisztrálhattunk, ami messze túlszárnyalja az eddigi rekordot (361, 2013-ból). A futóverseny a megszokott vidám hangulatban, nagyobb fennakadás nélkül zajlott, hála az alapos előkészítő munkának és a sok segítőnek.

Nézzük az egyes számokat!

  • 3,5 km

30 lány és 34 fiú teljesítette a távot. Ebben a számban hivatalos pályacsúcsot nem tartunk nyilván, az idei évben abszolút kategóriában a leggyorsabbak Tegzes Kata (Pécs, 14:47) és Standi Barnabás (Zalaszentgyörgy, 14:34) voltak.

  • 10,1 km

A legnépszerűbb számot elképesztően sokan, 221-en teljesítették. A lányoknál a tavalyi győztes Hir Csenge Karola (Zalaegerszeg, Zalaszám-ZAC) ismételt (ideje 45:10), mögötte a szám korábbi 7-szeres győztese, Császár Éva és Varga Enikő értek be. A fiúknál a verseny előtt érvényes pályacsúcsot (37:23) Bicsák Bence futotta még 2012-ben. Idén két erős kihívó is akadt a rekordra Ott Benjámin és Kolonics Tamás személyében. Végül mindketten óriási időt futottak, Benji 7 másodperccel belül is került Bence 2012-es idején. Mégsem ő az új pályacsúcstartó, merthogy újra ott volt a rajtnál Bicsák Bence (Zalaegerszeg, PSN) is. A válogatott triatlonista már a rajtnál faképnél hagyta a teljes mezőnyt, és elképesztő tempót diktálva 34:04 alatt ért célba. Kimagasló eredmény, gratulálunk és további sikereket kívánunk Bencének!

  • 24,2 km

99-en nem elégedtek meg 10 km-rel, hanem a középtáv kihívását választották. Németh Lilla (Bagod, Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók) 1:57:11-el magabiztosan ismételte meg tavalyi győzelmét. Mögötte Gaál Viktória és egy sűrű mezőny élén a korábbi sokszoros győztes Hadnagy Ágnes végeztek. A fiúknál óriási csata folyt az első helyért: a Csurgóról érkezett Sipos Csaba hatalmas tempót futva magabiztos előnyt épített fel a zalaegerszegi Korpics Attilával szemben. Az egerszegi fiú türelmesebb taktikája azonban végül eredményesebbnek bizonyult: a botfai hegy megállította Csabit, és onnantól fogva Attila (a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók futója) folyamatosan dolgozta le hátrányát. Végül néhány 100 m-rel a cél előtt történt az előzés, a győztes ideje 1:38:07. Andri Árpád végzett a harmadik helyen.

  • 40,9 km

A leghosszabb számra is minden eddiginél többen vállalkoztak, és 51-en sikeresen le is győzték a közel maratoni távot és a vele járó sok-sok emelkedőt. A nőknél kimagaslott a mezőnyből Dr Lubics Szilvia (Nagykanizsa, Kanizsai Futóklub), hetedik alkalommal bizonyult a legjobbnak 3:21:24-es idejével. Borsosné Nagy Mónika és Dr Benedek Karolina állhatott még fel a dobogóra az eredményhirdetésnél. A férfiak versenyében sem volt kérdés a győztes neve: Németh Gábor (Vonyarcvashegy) roppant erős teljesítménnyel rajt-cél győzelmet aratott. Gábor zsinórban harmadszor bizonyult a legjobbnak, és mindhárom évben 2:46 körüli időt futott, alig néhány másodperc különbséggel. Idén végül is 13 másodpercet sikerült faragnia saját tavalyi pályacsúcsából, az új rekord 2:45:57. A korábbi kétszeres győztes Rudolf Tamás és az újonc Balhási Ákos értek még be 3 óra alatt.

A teljes eredménylista elérhető már itt a weboldalon, jó böngészést kívánunk hozzá. Az esetleges pontosításokra vonatkozó kérelmet az alábbi email címre várjuk: info@szilveszterihegyimaraton.hu

A következő napokban folyamatosan gyűjtjük a versennyel kapcsolatos képeket, albumokat, videókat, sajtómegjelenéseket, beszámolókat és természetesen folyamatosan meg is osztjuk őket itt a weboldalon illetve a verseny Facebook felületén. A maratonistáknak még egy extra meglepetésünk is lesz: elérhetők lesznek majd a weboldalon a chip-es rendszer által rögzített áthaladási idők. Érdemes lesz tehát újra és újra visszanézni!

Gratulálunk minden futónak és Boldog Új Évet Kívánunk!
a szervezők
A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 212