Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2015. Szilveszter
Beszámoló MMM 2015.12.31.
Egy helyen a versenyen készült fényképek
Egyéni beszámolók
A Mountain Man Marathon idei sajtószereplése
Idén ő volt a leggyorsabb: Bicsák Bence
Maratoni részidők: ahogy a chip-ek rögzítették
2015 maratoni hősei
Nagyszerű verseny a 20 éves évfordulón!
A Városi TV-ben a Mountain Man Marathon!
Villámjelentés
Ahogy 20 éve mindig az év utolsó napján: Szilveszteri Hegyimaraton!
Hármat kell még aludni...
Kétszázezer oldalletöltés!
Közeleg a verseny - fontos információk a rendezéssel kapcsolatban!
Európa bajnokot köszönthetünk az idei versenyen Molnár Adél személyében
Versenykiírás: XXI. Egerszegi Mountain Man Marathon
Megkezdődtek az előkészületek: Hegyimaraton 2015-ben is!


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és SzakközépiskolájaZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Európa bajnokot köszönthetünk az idei versenyen Molnár Adél személyében
2015.12.04Adél, ahogy az egerszegi sportrajongók

emlékezhetnek rá

A zalaegerszegi (de talán a zalai, sőt a magyar) sportközönség még nagyon jól emlékszik, milyen sok sikerélményt, örömet szerzett a sportrajongóknak egy triatlonos sportoló hölgy, főleg a 90-es években. Molnár Adél a Szilveszteri Hegyimaraton rendező egyesülete, a Zalaegerszegi Triatlon Klub színeiben kezdett el versenyezni és érte el legnagyobb sikereit. Túl hosszú lenne minden kiemelkedő eredményét felsorolni, így csak nagyon röviden elevenítjük fel: sokszoros magyar bajnok, 15 éven keresztül volt magyar válogatott, Világkupán és Európa Kupán versenyzett több dobogós helyezéssel, tízszer állt dobogón (ebből háromszor annak legmagasabb fokán) korosztályos vagy felnőtt Európa bajnokságon (duatlonban és triatlonban), egyéni számban és csapatversenyben egyaránt. Zalaegerszegi évei után egy német klub színeiben versenyzett, aztán Spanyolországban, Mallorca szigetén telepedett le, régóta ott él. Idén itthon tölti a Szilvesztert, és több száz sportolóval együtt ott lesz a december 31-i verseny rajtjánál, hogy futva búcsúztassuk a 2015-ös évet. Ennek apropóján kerestük meg néhány kérdéssel, örömmel válaszolt rájuk.

  • A legfiatalabbak kedvéért megtennéd, hogy egy-két mondatban bemutatod a sportolói pályafutásodat? Hogyan választottál sportágat, miért szeretted meg, mennyit edzettél, és végül, mik azok az eredmények, amikre legbüszkébb vagy?
  • Az egerszegi klubtól rengeteg segítséget kaptam, név szerint Déri Mikitől, edzőimtől Rozmán Sanyitól, Pista bácsitól és Varga Lacitól. Az edzéstársaimról és a családtagjaimról nem is beszélve. Úszó voltam és az uszodában Déri Miki vett rá, hogy próbáljam meg a triatlont. Úgyhogy két csapattársammal elkezdtünk triatlonozni. Igazából az összes eredményemre büszke vagyok, nem nagyon tudnák egyet sem kiemelni. Számomra mindegyik egy élmény volt.
  • Hogyan alakult később az életed, miként kerültél külföldre? A sporttal sikerült-e ott kapcsolatban maradnod, ha igen, hogyan illeszted bele a mindennapokba?
  • Amikor 2000-ben abbahagytam a sportot, nem igazán tudtam mit kezdeni magammal, úgyhogy mindenképpen külföldre akartam menni. Mallorca-ra sokat jártam edzeni, és már akkor is nagyon tetszett, úgyhogy itt ragadtam. Van egy 8 éves kisfiam aki szintén sportol. Úgy gondolom, egy triatlonos sportoló marad egész életére. Bár én úgymond már nyugdíjba mentem, de próbálom napi szinten beiktatni a sportot az életembe.
Két kép a közelmúltból, láthatjuk belőlük, hogy a sporttól bizony nem könnyű elszakadni...
  • Évek távlatából visszagondolva versenyzői pályafutásodra, mik azok a legfőbb értékek, amit kaptál tőle, amiért érdemes volt nap mint nap kemény edzéseket végezni?
  • A sportnak köszönhetően olyan sok élményben lehetett részem, hogy felsorolni is nehéz lenne, hiszen 15 éves korom óta triatlonoztam. A napi sikerélmény, az elismerés, megkönnyítette a kemény munkát.
  • A Szilveszteri Hegyimaratonnal volt-e már személyes tapasztalatod? Milyen érzésekkel várod az egerszegi dombokon való futást?
  • A hegyimaratonon még nem indultam, de a pályát már többször lefutottam. Amikor láttam az interneten, nagyon megörültem. Végül is azért csak a 10 km-t választottam, mert pár hónapja megoperáltak és sokáig nem futhattam. De nagyon nagy kedvvel indulok!

Mi pedig örömmel fogadjuk és köszöntjük Adélt egykori sikereinek helyszínén, Zalaegerszegen!
A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 189