Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2015. Szilveszter
Beszámoló MMM 2015.12.31.
Egy helyen a versenyen készült fényképek
Egyéni beszámolók
A Mountain Man Marathon idei sajtószereplése
Idén ő volt a leggyorsabb: Bicsák Bence
Maratoni részidők: ahogy a chip-ek rögzítették
2015 maratoni hősei
Nagyszerű verseny a 20 éves évfordulón!
A Városi TV-ben a Mountain Man Marathon!
Villámjelentés
Ahogy 20 éve mindig az év utolsó napján: Szilveszteri Hegyimaraton!
Hármat kell még aludni...
Kétszázezer oldalletöltés!
Közeleg a verseny - fontos információk a rendezéssel kapcsolatban!
Európa bajnokot köszönthetünk az idei versenyen Molnár Adél személyében
Versenykiírás: XXI. Egerszegi Mountain Man Marathon
Megkezdődtek az előkészületek: Hegyimaraton 2015-ben is!


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és SzakközépiskolájaZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Idén ő volt a leggyorsabb: Bicsák Bence
2016.01.02


A Szilveszteri Hegyimaraton inkább egy vidám futófesztivál, egy örömfutás a legtöbb résztvevő számára, ahol a hangsúly a jókedvű évbúcsúztatáson van. Ezzel együtt mégis csak futóverseny is, ahol elismerjük és díjazzuk egymás teljesítményét. Természetesen tisztelet jár minden egyes résztvevőnek, aki a választott távon magához képest derekasan megküzdött a minél jobb eredményért.

Az idei évben azonban kiemelésre kívánkozik egy egyéni produkció. Bicsák Bence a 10 km-es távon indult, és válogatott szintű teljesítménnyel valamennyi táv tekintetében mindenki másnál messze gyorsabban teljesítette a pályát. Végeredménye 34:04, ami 3:22-es tempót (km-eket) jelent, miközben leküzdötte a TV-torony és a Jánkahegy emelkedőit.

Bence zalaegerszegi származású, és jól ismeri már a Mountain Man Marathon közönsége, hiszen nem először indult a versenyen. Legutóbb 3 éve futott szintén 10 km-en, akkori pályacsúcsán javított most több mint 3 percet. Vele beszélgettünk a kiemelkedő eredménye kapcsán.

 

 

 

  • Hol edzel mostanában, kinek az irányításával készülsz?
  • 2014 ősze óta Pécsen edzem, a PSN Zrt. triatlonosa, emellett a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának hallgatója vagyok. Az edzőm és egyben barátom, Tóth Szilárd irányítása alatt készülök, aki egy rendkívül erős futó volt, és még mindig tud velem futni, nagyon sokat tudok tőle tanulni. 

 

  • Konkrétan futóedzésed mennyi van egy héten, milyen hosszúak és milyen intenzívek?
  • Évről évre fokozatosan növeljük az edzésmennyiségemet, és bár idén ezen a téren nagyot léptünk előre, úgy érzem, még sokkal többet is képes leszek edzeni a következő években. Általában heti 6 futóedzésem van, hiszen mellette minden nap úszom, és heti 3-szor kerékpározom is, még az alapozó időszakban is. A futások közül kettő kemény résztáv, három laza, közepesen hosszú futás, és egy keményebb hosszú futás.  

 

  • Milyen érzés volt újra a szilveszteri versenyen indulni?
  • Nagyon jó érzés volt elindulni a versenyen, már amikor megérkeztem a helyszínre, meglepődtem, hogy milyen rengetegen vagyunk, akik a szilvesztert futással töltik. Számtalan ismerőssel és baráttal találkoztam, jó volt mindenkivel újra találkozni, beszélgetni egy kicsit. Remélem, hogy jövőre is tudok majd indulni!

 

Versenyzés közben. A jobb oldali képen látható, milyen hamar leszakította Bence minden üldözőjét

(a kép a Becsali úton, kb. a rajt után másfél km-rel készült)       fotó: Katona Tibor (Zalai Hírlap)

 

 

Korábbi, egerszegi évei alatt a Zalaegerszegi Triatlon Klub kötelékében nevelkedett Bence, futóedzője Góczán István volt. Ha itthon van az egykori tanítvány, még mindig sokszor edzenek együtt. A futóedző, akit a legtöbben Kuci bácsiként ismernek, sok más fiatalnak tanítja még a sportág alapjait. 1960-as születésű, de a mai napig aktív: idén is teljesítette a 10 km-es távot, méghozzá kiváló, kerek 1 órás eredménnyel. Így a gratuláció nemcsak a tanítvány, hanem a saját teljesítménye okán is jár. Bravo, Kuci bácsi!

fotó: Bérces Edit

  • Hogyan értékeled a futásodat, minden összeállt, vagy esetleg még maradt egy kis tartalék?
  • Nagyon vártam az idei szilveszteri futást, hiszen utoljára 3 éve tudtam indulni. Az eddigi felkészülésem zökkenőmentes volt, így az volt a célom, hogy egy olyat fussak, amit nagyon nehéz lesz majd megdönteni. Szerencsére ahhoz képest, hogy hideg volt, kegyes volt hozzánk az időjárás, így csak futnom kellett, és persze kihajtani magam, ami sikerült is. 

 

  • Korod alapján lassan a felnőtt korosztályba érkezel. Milyen célok motiválnak a következő 2-3 évre?
  • 2015 az első felnőtt évem volt, sok versenyen tudtam indulni, és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Idén remélem még több világranglista pontot tudok gyűjteni Európa és Világkupa versenyeken, és szeretném felülmúlni a tavalyi U23-as EB és VB szereplésem (10. és 27. hely). A következő évekre az a célom, hogy szép fokozatosan felzárkózzam a világelit közelébe, de ez még nagyon messze van, addig rengeteget kell dolgoznom. 

 

Bencének nagyon sok sikert kívánunk a folytatásra, és örömmel látjuk a jövő évi versenyen is! 

 
A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 119