Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2015. Szilveszter
Beszámoló MMM 2015.12.31.
Egy helyen a versenyen készült fényképek
Egyéni beszámolók
A Mountain Man Marathon idei sajtószereplése
Idén ő volt a leggyorsabb: Bicsák Bence
Maratoni részidők: ahogy a chip-ek rögzítették
2015 maratoni hősei
Nagyszerű verseny a 20 éves évfordulón!
A Városi TV-ben a Mountain Man Marathon!
Villámjelentés
Ahogy 20 éve mindig az év utolsó napján: Szilveszteri Hegyimaraton!
Hármat kell még aludni...
Kétszázezer oldalletöltés!
Közeleg a verseny - fontos információk a rendezéssel kapcsolatban!
Európa bajnokot köszönthetünk az idei versenyen Molnár Adél személyében
Versenykiírás: XXI. Egerszegi Mountain Man Marathon
Megkezdődtek az előkészületek: Hegyimaraton 2015-ben is!


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZalaegerszegi SZC Deák Ferenc TechnikumZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Beszámoló MMM 2015.12.31.
2016.01.15


Visszaemlékezés című sorozatunkban (ide kattintva nagyítható) megpróbáljuk évről-évre felidézni a Szilveszteri Hegyimaraton kalandos eseményeit, megpróbálunk összegyűjteni minél több emléket. Ehhez kérjük az egykori résztvevők segítségét: akár futóként, akár szervezőként vagy szurkolóként vettél részt az adott évi versenyen, kérjük juttasd el emlékeidet hozzánk az info@szilveszterihegyimaraton.hu címen. Köszönjük!
1995 - 1996 - 1997 - 1998 - 1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2003 - 2004
- 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014
- 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021

Miki szervezőmunkáját az eredményhirdetésen ismerte el

egy díjjal a Zalaegerszegi Triatlon Klub

fotó: Dr Kováts László

Ahogy szinte minden évben, a Mountain Man Marathon idén is rekordszámú érdeklődőt vonzott. Az örömteli növekedés természetesen évről-évre nagyobb és összetettebb szervezőmunkát igényel. Ezt a háttérben zajló, a rendezvényt előkészítő és lebonyolító munkát irányítja immár hosszú évek óta Déri Miklós, a főrendező Zalatriatlon képviseletében. Őt kértük fel, értékelje az idei eseményeket. Miki egyben megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon mindazoknak, akik szorgalmas munkával hozzájárulnak a Szilveszteri Hegyimaraton sikeréhez.

 

Előszó

Sokan tudják, de mindig vannak és remélem, lesznek is újak, akik először vesznek részt az MMM futóünnepen, ezért úgy gondolom, hogy a beszámolómat illik azzal kezdeni, aki kitalálta, megálmodta és az első futásokat megszervezte. Igen, köszönet Rozmán Sándornak ezért a nagyszerű ötletért és köszönet azért is, hogy azóta is itt van velünk és a kollégáival közösen biztosítja nekünk a rendezvény helyszínét, a „DEÁK”-ot.

A beszámoló

2015. december 31-én, hasonlóan mint hosszú évek óta, pontosabban 21 éve, ha esik, ha fúj, ha fagy, ha mosolyog a napsugár, december 31. a sport, a futás ünnepe számomra, de nagy-nagy örömömre egyre többeké is.

A múltról, a kezdetekről már sokan, sokfélét írtak, ezt én nem is szeretném fokozni, de annyit azért feltétlenül szükséges megjegyeznem, hogy hiába a nagyszerű ötlet, ha Ti, sportolók, segítők, támogatók nem vagytok, akkor 2015.12.31-én nem lett volna MMM, immár 21. alkalommal. Nem szeretem a statisztikákat, mert sokszor félrevezetőek, mindenkinek mást jelent, de az tény, 2015.12.31-én nagyon sokan voltunk. Erre az évre elértük azt, amit, most még nem tudom, nem tudjuk, hogy lehet tovább vinni ezt az óriásira növekedett létszámot, az ezzel megnőtt felelősséget, de tovább kell vinni, mert,----- és itt lehetne sorolni az érveket, egy mindenképpen fontos. Mi vagyunk Zalaegerszeg legnagyobb tömegsport rendezvénye, ahol egy időben egy helyen a legtöbb ember sportol, „nem is középiskolás fokon”...

Az eredmények fent vannak a világhálón, ország világ láthatja, mit tudunk mi Zalaegerszegen. Köszönet a futótársaknak, akik eljöttek, és jól érezték magukat.

Köszönet a támogatóknak, akik nélkül ez a futóünnep nem jöhetett volna létre.

Köszönet nektek kedves önzetlen segítő társak, akik önzetlenül, fáradságot nem ismerve dolgoztatok, ki-ki sokat és még annál is többet.

Úgy érzem, hogy Ti segítők, támogatók is megilletitek, hogy szerepeljetek a futótársak mellett, a segítők-támogatók eredménylistáján, nektek is jár az aranyérem, ha csak jelképesen, fogadjátok el ezt a szerény gesztust, hogy megemlítünk benneteket.
Tudom, közületek is szívesen futottak volna többen is, köztük én is, de most már a legszűkebb szervezői csapatnak végig a vártán a helye, olyan sok és olyan sokrétűek a feladatok.

Lássuk akkor a szervező és támogató csapatot, ismerjen meg bennetek a VILÁG!

A versenyiroda csapata, akik intézték a nevezést, az eredmény rögzítését, és dolgoztak, ott ahol a legnagyobb szükség volt rájuk:

 • Tornyos Ági, Ádámné Gecsei Sarolta, Leimeiszter Anita, Tóth Szilvi, Schweitzer Éva, Molnár Teodóra, Dr Polgár Tibor, Gellén Andi, Domokos Fanni, Kovács Kriszta, dr Bretus Angelika, Samay Zsófi, Hovanyecz György.

A technikai csapat, akik beszerezték az engedélyeket, elkészítették a jelöléseket, kihelyezték az ellenőrző bójákat, szerelték a villanyt, a hangosítást:

 • Kárász Pál, Bölecz Zoli, Németh János, Käsz Ferenc, Fehér Ferenc, Völler Ferenc, Kováts Ábel, Kováts Domokos, Pál László, Horváth Richárd, Vajda László.
 • Lakatos Rolandot szeretném ebből a csoportból külön kiemelni, ő az, aki létrehozta és gondozza a webes elérhetőségünket, nem tudjuk elégszer megköszönni a munkáját.

Műsorvezetés, tájékoztatás:

 • Sóska Renáta

Az ellátás csapata, akik gondoskodtak minden földi jóról (zsíros kenyér, szendvics, tea, forralt bor):

 • Bagoly Ferenc, Kónya Róbert, Szabó Zoltán, Jutresa Márti, Hart György és csapata a Jánkahegyi frissítő ponton, a Melo Diák csapata a Botfai megállónál, Fodróczi Tamás és családja a Bozsoki csomóponton, Kiss Gábor és családja a Csácsi hegyen.

A diák segítők csapata, akik ott voltak minden kilométerkőnél, ha kellett mosogattak, ha kellett az eredményhirdetésnél segédkeztek:

 • Bölecz Luca, Király Robina, Németh Panna, Csergő Julia, Karácsony Pálma, Sóska Péter, Gombos Luca, Völler Dani, Nagy Gellén Csenge, Karácsony Lucia, Marx Tamás. 

A futás biztonsága érdekében:

 • A Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányság segítette a veszélyes Tv hegyi felfutást
 • A Zalaerdő ZRT részéről Domján Marcell biztosította a Panoráma út zavartalan használatát
 • A Zala-Depó KFT részéről Czotter Csaba elvégezte az Alsóerdei út közúti kitáblázását
 • A ZKSE sok-sok lelkes kerékpárosa, akik a felvezetésben segédkeztek, külön meg kell említeni Lahocsinszky Róbert, Nemes Tibor nevét, akik a hosszú távon voltak felvezetők és a kerékpározáson túl, telefonon folyamatosan tájékoztattak a futás állásáról, a helyezésekről.
 • A Zalaegerszegi polgárőrök csapata 15 fővel képviseltette magát, ők is, mint mindenki társadalmi munkában dolgoztak több órán keresztül.

A támogatók csapata:

 • Decathlon
 • DiamantGépszerviz Kft.
 • DM Expertus Kft.
 • Dr Iván és Dr Veszelovszky Fogorvosi Rendelő
 • ERBG System Kft.
 • KVA Kft.
 • Völlervill Völler Ferenc vállalkozó
 • SpeedAmbulance Kft
 • Meló Diák
 • Vitalux Zala Kft.
 • Egerszegi Sport és Turizmus Kft.
 • ZMJV Polgármesteri Hivatala

Rendezők:

 • Zalaegerszegi Triatlon Klub Zalatriatlon
 • Zalaegerszegi Aszfaltszaggató Sport Egyesület ZASZSE
 • Trió Egerszeg Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club
 • Deák Ferenc Szakközépiskola Zalaegerszeg

A főrendező személyes gondolatai

Érzések, benyomások, tapasztalatok, tervek

Azok közé tartozom, akik valamennyi eddigi rendezvényen részt vettek, de még mindig érnek újabb és újabb élmények. Jó volt ennyi örömtöl sugárzó arcot látni, lefutottam, sikerült, megcsináltuk. Külön öröm számomra, hogy sok „régi” triatlonos is elindult. Olyan furcsa kimondani, hogy régi, Molnár Adél 25 éve kezdte a triatlont, de még most is csillogó szemekkel meghatódva vette át az aranyérmet. Vagy Pödör Sándor barátom, akinek az iker lányai 15 éve triatlonoztak és most Sanyi Ágival együtt futott életében először a 60. születésnapja után 10 km-t. 

Remélem sok elégedett sportoló zárta ezzel a rendezvénnyel a 2015-ös évet, kevés negatív véleményt kaptunk, de mindegyiket komolyan kell venni. Sajnos a 10 km-es távon voltak adatrögzítési hibák, ami nem is csoda ennyi induló, befutó esetén, főleg úgy, hogy sokan a rajtszámukat sem jól viselték, nem lehetett leolvasni, csak akkor, ha „fülön” csíptük, mielőtt befutott a meleg terembe. A hibákat sikerült rövid úton korrigálni, egy kivétellel. Soós Dávid Olivér (2004.04.02), a 10 km-es befutónál nem lett regisztrálva, ezt a kifüggesztett eredménylistán senki sem kifogásolta, ki is hirdettük az eredményt, úgy ahogy a honlapon is látható. Kettő nappal később az édesapa reklamált, amit megvizsgáltunk és elfogadtunk. Ez úton szeretnénk a hibáért elnézést kérni, de … és itt jönnek a kérdőjelek. Az eredménylistát is korrigáljuk, hogy a 10-14 éves korosztályban 3. helyezett Soós Dávid Olivér. Talán, ha egyszer lesz chipes időrögzítés, ami a marathonon részben már megvalósult, ami nagyon jól vizsgázott, köszönet érte a ZTC csapatának. 

Ennyi hiba talán belefér, nem fér bele, a tökéletességre törekszünk. Akkor lássuk a pozitívumokat. Tökéletesen működik a honlap. Nagyon jó volt az előregisztráció, de még most is 290-en regisztráltak egy óra alatt a helyszínen, nem volt semmi befogadni ennyi nevezést. Rossz volt, hogy az előnevezők közül 40-en nem jöttek el, ezzel nem számoltunk, ezt a jövőben tervezni kell. Jó volt, hogy sikerült ideiglenesen lezárni a Panoráma út végén az alsóerdei utat. A rendezvény nem verseny, nem is lesz az, ez futóünnep, de szeretnénk az ünnep minden feltételét javítani. Várunk javaslatokat, mert sokkal többen már nem férünk be a tornaterembe. A futóterepen bőven van hely, de a terem mérete sajna nem növelhető. A 10 km-t még lehetett az épület előtt regisztrálni, ott volt a befutó, igaz hogy a tollak befagytak, azokkal együtt akik a toll végén voltak, óriási köszönet nekik. De a kettő hosszú táv beérkezői esetenként már el-el tünedeztek, ezen változtatni szükséges. Nem is szeretném tovább szaporítani a szót, megköszönöm mindenkinek, azoknak is, akik névvel nem szerepelnek semmelyik listában.

A végére hagyom az egyik leglényegesebb köszönetet. Köszönöm a családomnak, hogy elviselték, 21 éve, ha december 31. akkor szilveszteri futás, illetve előtte heteken keresztül sok-sok egyéb teendő. Most már sokan vagyunk, de még így is sok időt elvesz, de csinálom, míg lehetőségem van rá, csinálom, míg ennyi lelkes segítő jön, hogy örömet tudjunk szerezni egymásnak az évzáró futóünnepen.

Zalaegerszeg 2016.01.14.
Déri Miklós

2015. Szilveszteri Hegyimaraton információ
Cikkek
2015. cikkei (17 db)
Kiírás
Versenykiírás
Nevezés
2015. évi nevezés
Eredmények
Eredmények (2015)
Videók
Kocsis Tamás
Egyéb
MMM Hősök
Képek
Dr Varga László (6 db)
Katona Tibor (ZH) (85 db)
Bérces Edit 1. (42 db)
Bérces Edit 2. (34 db)
Bérces Edit 3. (44 db)
Bálizs Zsuzsa (Rajt) (33 db)
Sipos Csaba (6 db)
Jeszenői Csaba (6 db)
Borsosné Nagy Mónika (8 db)
Bálizs Zsuzsa (TV-torony) (62 db)
Nagy Annamária (12 db)
Bálizs Zsuzsa (Jánkahegy) (382 db)
Dr Kováts László (220 db)
Beszámolók
Korpics Attila (Közép táv 1. hely 1:38:07)
Bácskayné Varga Dóra (Hosszú táv 4. hely 4:21:50)
Lakatos Roland (Hosszú táv 4. hely 3:06:27)
Dr Lubics Szilvia (Hosszú táv 1. hely 3:21:24)
Fonódi Tamás (Közép táv 6. hely 1:52:40)
Borsosné Nagy Mónika (Hosszú táv 2. hely 4:18:44)
Pezzetta Umberto
Gaál Viktória (Közép táv 2. hely 2:04:52)
Szakály László (Közép táv 37. hely 2:17:42)
Dr Benedek Karolina (Hosszú táv 3. hely 4:19:37)
Sajtó
Runinternational.eu 21. Egerszegi Mountain Man Marathon 2015
Zalai Hírlap Szilveszteri Hegyimaraton: éppen 20 éve, hogy futnak...
Városi TV Egerszegi Esték (vendég: Käsz Ferenc szervező)
Zalai Hírlap Szilveszteri rekordok a hegyimaratonon
ZTV ArénaA verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 39