Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2017. Szilveszter
Összefoglaló: óriási siker volt a XXIII. Egerszegi Decathlon Mountain Man Marathon!
Szereplés a zalaegerszegi televízióban
Találd meg a sportközösséged!
Egyéni beszámolók
MMM Finishers
MMM Hősök 2017-ben
Egy helyen a futásról készült képek
Idei sajtószereplés
Online eredmények!
Villámjelentés
Huszonharmadszor is nekivágunk!
Rekordszámú futóval zárult az előnevezés!
Kellemes ünnepeket, jó készülődést az év utolsó napjaira!
Ismerd meg a pályát - kicsit másképp!
Idén sem marad el a pályabejárás: várunk december 17-én, vasárnap
Versenykiírás: XXIII. Egerszegi Decathlon Mountain Man Marathon
Hegyimaraton huszonharmadszor is!


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZalaegerszegi SZC Deák Ferenc TechnikumZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Összefoglaló: óriási siker volt a XXIII. Egerszegi Decathlon Mountain Man Marathon!
2018.01.03


Visszaemlékezés című sorozatunkban (ide kattintva nagyítható) megpróbáljuk évről-évre felidézni a Szilveszteri Hegyimaraton kalandos eseményeit, megpróbálunk összegyűjteni minél több emléket. Ehhez kérjük az egykori résztvevők segítségét: akár futóként, akár szervezőként vagy szurkolóként vettél részt az adott évi versenyen, kérjük juttasd el emlékeidet hozzánk az info@szilveszterihegyimaraton.hu címen. Köszönjük!
1995 - 1996 - 1997 - 1998 - 1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2003 - 2004
- 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014
- 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021

Korábban soha nem látott érdeklődés mellett zajlott az idei hegyimaraton: az eddigi 436-os rekordrésztvevőt messze túlszárnyalva, 509 regisztrált célbaérkezővel először léptük át a félezres létszámot. Természetesen a futók növekvő száma évről-évre nagyobb kihívás elé állítja a rendezőket (hat éve, 2011-ben még csak 202 nevezőről kellett gondoskodni). Ahogy korábban mindig, a rendezők elszántságának, külső támogatók segítségének, önkéntesek munkájának és a résztvevő futók türelmes hozzáállásának köszönhetően 2017-ben is sikerült nagyobb fennakadások nélkül elérni, hogy ünnepi hangulatban búcsúztathassa az esztendőt az is, aki komoly versenyként készül a futásra, és az is, aki egyszerűen egy vidám társaságban szeretné tölteni az év utolsó napjának délelőttjét.

 

 

A rendezők csapata előző este előkészítette a terepet, azaz a tornatermet, hogy másnap már reggel 7-kor fogadhassák a korai érkezőket. A felkészülés azonban természetesen nem ezzel a mozzanattal indult, hanem már hetekkel, inkább hónapokkal korábban elkezdődött a közös gondolkodás és cselekvés.

 

 

A korábbi két évtől eltérően ezúttal kevésbé szigorú arcát mutatta a tél, a futáshoz tulajdonképpen kellemes időben rajtolt el a mezőny a Deák iskola elől. És most nézzük az eredményeket!

 

 

A legrövidebb távon (kezdő táv, 3.5 km) összesen 88 célbaérkezőt regisztráltunk, érdekesség hogy többen voltak a lányok. A legfiatalabb korosztályban Szalai Szonja végzett az élen, közel két és fél perccel megelőzve Kiss-Kulcsár Zsuzsannát és Ádám Gabriellát. A fiúknál szorosabb volt az élmezőny, a dobogósok fél percen belül érkeztek be, Tóth Máté Dániel, Csatlós Gellért és Mézes Botond Csegő sorrendben. A 11-13 éves korosztályban Horváth Jázmin érkezett be a leghamarabb Bognár Emma és Czebei Luca előtt, a fiúk mezőnyében pedig Kele Soma volt a leggyorsabb, őt Kisjós Olivér és Horváth Zsombor követték. Ebben a számban természetesen a gyermekeké a főszerep, így nem is szoktunk abszolút eredményt hirdetni, de azért említsük meg, hogy abszolútban Horváth Jázmin és Kormos Bence (mindketten Zalaegerszegről) voltak a leggyorsabbak. Gratulálunk minden teljesítőnek!

 

 

Minden évben a rövid táv (10 km) bizonyul a legnépszerűbbnek, nem volt másként idén sem: már az előnevezésnél több mint 220-an jelezték indulási szándékukat, végül 268 futó teljesítette eredményesen a távot. A lányoknál Hir Csenge Karola (Zalaegerszeg) sorozatban negyedszer nyerte meg a számot 48:49-es teljesítményével. Csupán 11 másodperccel később érkezett be Balogh Manyi (Marcali), és Tiszaújvárosból érkezett a harmadik helyezett Putnóczki Dorka személyében (eredménye 50:31). A fiúk versenyében két nagy bajnok csapott össze az elsőségért, hiszen Bicsák Bence és Ott Benjámin egyaránt sportágaik (triatlon és atlétika) klasszisának számítanak. Végül Bence meggyőző fölénnyel győzött (35:07), de Bendzsi is utcahosszal ért be a mezőny előtt (37:36). Az őket követő Lakatos Roland (Zalaegerszeg) 42:33-nál érkezett. Bence futott már ennél gyorsabban is ezen a távon (íme róla egy beszámoló), Bendzsit pedig tavalyi győzelmekor faggattuk ki, ugyanitt Csengéről is olvashattok: villáminterjúk.

 

 

A közepes távot (24 km) is több mint 100-an, egészen pontosan 107-en teljesítették. Pókaszepetkről érkezett a női győztes Cséri Szilvia személyében, alig több mint 2 óra kellett csak neki a célbaéréshez (2:06:47). Gyömbér Viktória (Zalaegerszeg) volt már a szám győztese 2002-ben, a 2:10:01 most második helyet ért. Bakó Mónika (Budapest) futott be a harmadik helyre (2:11:47). A férfiaknál hatalmas csata folyt a dobogós helyekért, az utolsó dombról leérve, Bozsokban még teljesen együtt volt az első három, így a síkbefutó alakította ki a végső sorrendet. A fiatal tájfutó Szalay Levente (Őriszentpéter) győzött 1:43:19-el, Pulai Gábor (Nagykanizsa) eredménye 1:44:01, a korábbi kétszeres győztes Korpics Attilának (Zalaegerszeg) ezúttal a harmadik hely jutott 1:44:47-el.

 

 

46-an sikerrel legyőzték a közel maratoni táv (41 km) és az útjukban álló dombok (összesen mintegy 800 m szint) által jelentett kihívásokat. A női mezőnyben bombaerős teljesítménnyel győzött Tiricz Irén (Budakalász), 3:07:42-es idejével Dr. Lubics Szilvia pályacsúcsát adta át a múltnak. Élete első maratoniján Németh Lilla (Bagod) ugyancsak fantasztikus idővel (3:28:06) szerezte meg a második helyet. Kovács Imola (Zalaegerszeg) 4:03:17-es teljesítményével állhatott még fel az abszolút dobogóra. A tavalyi évhez hasonlóan két ultrafutó klasszis, Muhari Gábor (Szolnok) és Rudolf Tamás (Becsehely) összecsapását hozta a férfiak versenye. Sokáig szoros volt a küzdelem, de aztán a Csácsi-hegyen Gábor elhúzni látszott. Tamás a Parkerdő után eltévedt, figyelmetlensége egy kis belvárosi bolyongásba és plusz két percbe került, ezzel végleg eldőlt az első hely sorsa. Gábor erős tempója végig kitartott, 2:49:48-as végeredménye a verseny történetének negyedik leggyorsabb teljesítése (bár csak egyetlen futó volt nála gyorsabb, hiszen az első három idő egyaránt Németh Gábor nevéhez fűződik). Tamás 2:56:59-es ideje is minden elismerést megérdemel, főleg figyelembe véve, hogy ebbe belefért egy kis belváros-látogatás is... Ugyancsak ultrafutó, a Budapestről érkezett Czunyi Károly állhatott fel a dobogó harmadik fokára, ideje 3:08:45. Mindkét abszolút győztesnek, tehát Irénnek és Gábornak külön gratulálunk, hiszen megvédték tavalyi elsőségüket (erről egy kis emlékeztető: villáminterjúk).

 

 

Az eredményhirdetésnél immár hagyomány, hogy a hosszú táv valamennyi teljesítőjét külön elismerjük és megtapsoljuk, a végére egy csokorban látható minden sportoló, aki sikeresen megküzdött ezzel a komoly kihívással. Ahogy minden évben, idén is ezzel a képpel zárjuk az összefoglalót, és kívánunk boldog új évet az oldal minden olvasójának!

Fotók: Kertész András, Nemes Bernadett és Zalatriatlon

 

2017. Szilveszteri Hegyimaraton információ
Cikkek
2017. cikkei (17 db)
Kiírás
Versenykiírás
Nevezés
2017. évi nevezés
Eredmények
Eredmények (2017)
Videók
Jakabfy Zoltán (Strava)
Zalaegerszegi TV (Futással ünnepeltek)
Képek
Bálizs Zsuzsa (TV-torony) (86 db)
Zalatriatlon (nevezés) (42 db)
Zalatriatlon (rajt) (33 db)
Zalatriatlon (41 km eredményhirdetés) (32 db)
Zalatriatlon (24 km eredményhirdetés) (10 db)
Zalatriatlon (10 km eredményhirdetés) (13 db)
Nemes Bernadett (3.5 km eredményhirdetés) (3 db)
Kanizsai Futóklub (33 db)
Kertész András (díjátadó) (468 db)
Bálizs Zsuzsa (rajt és minitáv) (78 db)
Bálizs Zsuzsa (Jánka 2.) (69 db)
Bálizs Zsuzsa (Jánka 1.) (81 db)
Bálizs Zsuzsa (Bozsok) (53 db)
Vincze Szabolcs (ZASZ) (9 db)
Beszámolók
Jakabfy Zoltán (Rövid táv 4. hely 0:43:15)
Pezzetta Umberto (Közép táv 36. hely 2:12:34)
Németh Lilla (Hosszú táv 2. hely 3:28:06)
Lakatos Roland (Rövid táv 3. hely 0:42:33)
Borsosné Nagy Mónika (Hosszú táv 5. hely 4:12:42)
Korpics Attila (Közép táv 3. hely 1:44:47)
Sajtó
Zalai Hírlap Szépen gyűlnek a nevezések a szilveszteri hegyimaratonra
Runinternational.eu Egerszegi Mountain Man Marathon
Zalai Hírlap Részvételi csúcs és kettős címvédés az egerszegi hegyimaratonon
Zalaegerszegi TV Futással ünnepeltek


MMM 2017.
ide kattintva tudod megnyitni a Facebook eseményt

A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 95