Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2018. Szilveszter
Ez volt a XXIV. Decathlon Mountain Man Marathon!
Egyéni versenybeszámolók
Albumok a versenyről
Sajtószereplés
MMM Marathon Finishers
MMM Marathoni Hősök
Online eredmények az oldalunkon is
Villámjelentés
A huszonnegyedik következik!
Technikai információk két nappal a verseny előtt
Boldog Karácsonyt kívánunk az oldal minden olvasójának!
Szittár Rudolf és Lőrincz Endre: bemutatjuk a maratoni táv húszszoros teljesítőit
Fussunk együtt az év zárásaként! - interjú a tavalyi győztessel, Tiricz Irénnel
Versenykiírás: XXIV. EGERSZEGI DECATHLON MOUNTAIN MAN MARATHON


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZalaegerszegi SZC Deák Ferenc TechnikumZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Ez volt a XXIV. Decathlon Mountain Man Marathon!
2019.01.04


Visszaemlékezés című sorozatunkban (ide kattintva nagyítható) megpróbáljuk évről-évre felidézni a Szilveszteri Hegyimaraton kalandos eseményeit, megpróbálunk összegyűjteni minél több emléket. Ehhez kérjük az egykori résztvevők segítségét: akár futóként, akár szervezőként vagy szurkolóként vettél részt az adott évi versenyen, kérjük juttasd el emlékeidet hozzánk az info@szilveszterihegyimaraton.hu címen. Köszönjük!
1995 - 1996 - 1997 - 1998 - 1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2003 - 2004
- 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014
- 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021

Töretlenül növekszik a Szilveszteri Hegyimaraton népszerűsége: az eddigi 509-es rekordrésztvevőt is túlszárnyalva, 522 regisztrált célbaérkezővel zárult az idei rendezvény, a XXIV. Decathlon Mountain Man Marathon. A futók növekvő száma évről-évre nagyobb kihívás elé állítja a rendezőket (hét éve, 2011-ben még csak 202 nevezőről kellett gondoskodni). Ahogy korábban mindig, a rendezők elszántságának, külső támogatók segítségének, önkéntesek munkájának és a résztvevő futók türelmes hozzáállásának köszönhetően 2018-ban is sikerült nagyobb fennakadások nélkül elérni, hogy ünnepi hangulatban búcsúztathassa az esztendőt az is, aki komoly versenyként készül a futásra, és az is, aki egyszerűen egy vidám társaságban szeretné tölteni az év utolsó napjának délelőttjét.

 

Amint a képeken látható, kinti és benti helyszíneken is színvonalas zene emelte a vidám hangulatot. Köszönet érte Mézes Botond Csegőnek, Mézes Tibor Sólyomnak és Márton Tibornak (alias DJ Rebell-nek)! A szervezők nevében Jakabfy Zoltán (Zalatriatlon) értékelte az esemény szervezési részét:
Nagyon boldogok vagyunk, hogy ezúttal is ilyen jól sikerült a verseny, hozzánk csupa pozitív visszajelzés jutott el. Az időjárással nagy szerencsénk volt, hiszen az éjszakai vihar után napsütés köszöntött, ezen kívül minden hibalehetőséget igyekeztünk kizárni, amit szervezőként lehet. A huszonnegyedik Mountain Man Marathon számos újítást tartalmazott, melyekre a korábbi években igény mutatkozott. A versenyt megelőző hétvégén lehetőség volt a rajtcsomagok előzetes átvételére, mellyel jelentősen sikerült csökkenteni a rajt előtti tömeget, 250-en éltek is ezzel a lehetőséggel. Szintén ehhez tett hozzá érdemben a teljes versenyiroda ebédlőbe költöztetése, végre a tornaterem valóban elegendő volt a gyülekezőhöz. Szintén első alkalommal volt ruhatár a helyszínen, továbbá új frissítőpont létesült a sportcsarnok előtt a hosszútávon futók nagy örömére. Sajnos minden évben előfordulnak eltévedések a pályán, a jövőben még nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy a problémás helyeken jelen legyünk.

 

És most nézzük az eredményeket! Kezdjük a legrövidebb, 3.5 km-es számmal. 78-an teljesítették a távot, a legfiatalabb korosztályban (10 év alatt) Pallós Panka, Szalai Szonja, Ádám Gabriella, illetve Both Bálint, Sziva Bertalan, Pallós Álmos értek be leghamarabb a célba. A 11-13 éves indulók között pedig a következő dobogós sorrend alakult ki: Vitkovics Vanda, Bognár Emma Zsófia, Czebei Luca, illetve Szommer Hugó, Barbarics Martin, Sör Levente. Ebben a számban természetesen a gyermekeké a főszerep, így nem is szoktunk abszolút eredményt hirdetni, de azért említsük meg, hogy abszolútban Salamon Anita (Szentpéterúr) és Hegyi Benedek (Zalaegerszeg) voltak a leggyorsabbak. Gratulálunk minden teljesítőnek!

 

Mint minden éven, idén is a rövid táv (10 km) bizonyult a legnépszerűbbnek, nem kevesebb mint 287 futó teljesítette ezt a cseppet sem könnyű kihívást. A lányoknál bombaerős idővel értek be a dobogósok, az első két helyezett között óriási küzdelem alakult ki, a nettó idők szerint csupán két másodperccel volt gyorsabb a Bajánsenyéről érkezett Márovics Anna (43:13) a zalaegerszegi Málics Hajnalkánál. A harmadik helyezett Peresa-Könczöl Anett Kaposvárról (44:31). A fiúknál zalaegerszegi dobogót köszönthettünk, Németh Levente, Fülöp Álmos Huba és Jakabfy Zoltán sorrendben, időeredményük 41:18, 42:19 és 42:32. A képeken balról jobbra előbb Annát, aztán Hajnalkát, végül Anettet és a fiú dobogósokat láthatjuk.

 

A középtávot (24 km) is népes mezőny (összesen 101 futó) és nagyszerű győztes idők jellemezték. Németh Lilla (Zalaegerszeg) saját pályacsúcsán javított három és fél percet, az új rekord 1:52:13. A második helyen szoros küzdelemben Gyömbér Viktória (Budapest) érkezett 2:06:19-el, őt követte Balogh Judit. Molnár Donát nagyon erős teljesítménnyel megközelítette Izer Ádám bombaerős pályacsúcsát, de a pálya végén jelentkező erős szél megakadályozta a csúcskísérletben, végső ideje 1:35:17. A zalaegerszegi Korpics Attilának jár a dobogó második, és a budapesti Erdei Andrásnak a harmadik foka (idejük 1:42:37 és 1:46:32). A férfi dobogó mellett a másik képen Németh Lillát láthatjuk versenyzés közben.

 

A hosszú táv és sok emelkedő mellett a viharos északi szél is alaposan próbára tette a 41 km-en indulókat, 66 sportoló így is sikeresen teljesítette a legnagyobb kihívást. A nőknél a magyar ultrafutás kiemelkedő alakja, Dr Lubics Szilvia (Nagykanizsa) a megszokott stabil teljesítményével győzött (immáron nyolcadszor az MMM történetében), eredménye 3:26:28. A zalaegerszegi Kovács Imola két korábbi bronzérem után ezúttal ezüstöt szerett (3:47:21). A harmadik hely a Budapestről érkezett Tóth-Varga Juditnak járt (3:51:42).

 

A férfiaknál is erős mezőny gyűlt össze, az első két helyezett már a TV-toronyhoz vezető emelkedőn maga mögé utasította a teljes mezőnyt valamennyi táv tekintetében, és később is csak a 24 km-en győztes Molnár Donát tudta őket utolérni. A korábbi háromszoros győztes és pályacsúcstartó Németh Gábor (Vonyarcvashegy) a botfai hegyen tudott elszakadni riválisától, és innen már nem is adta ki kezéből a győzelmet, végső ideje 2:49:41. Negyedik MMM maratoni indulásán tehát negyedik győzelmét aratta, ezúttal is 2:50-en belül, övé a verseny 24 éves történetének 4 legerősebb ideje: bravo, Gábor! Magyar válogatott terepfutó, a budapesti Varga József érkezett be a második helyen (2:53:53), a végére lelassuló korábbi négyszeres győztes Lakatos Rolandnak (Zalaegerszeg) 3:13:09-es idejével ezúttal a harmadik hely jutott. A dobogós képen Gábor (balról) és Roland látható, a másikon József versenyzés közben.

 

Az eredményhirdetésnél 24 éve gyakorolt hagyomány, hogy a hosszú táv valamennyi teljesítőjét külön elismerjük és megtapsoljuk, a végére egy csokorban látható minden sportoló, aki sikeresen megküzdött ezzel a komoly kihívással. Ahogy minden évben, idén is ezzel a képpel zárjuk az összefoglalót, és kívánunk boldog új évet az oldal minden olvasójának!

 

Fotók: Bálizs Zsuzsa, Pezzetta Umberto, Promo Magazin és Zalatriatlon

 

2018. Szilveszteri Hegyimaraton információ
Cikkek
2018. cikkei (14 db)
Kiírás
Versenykiírás
Nevezés
2018. évi nevezés
Eredmények
Eredmények (2018)
Videók
Kovács Gábor
Péterffy Roland
Képek
Zalatriatlon (46 db)
Promomagazin (171 db)
Zalai Hírlap (33 db)
Bálizs Zsuzsa 1. (56 db)
Bálizs Zsuzsa 2. (39 db)
Bálizs Zsuzsa 3. (33 db)
Bálizs Zsuzsa 4. (92 db)
Pezzetta Umberto (257 db)
Beszámolók
Korpics Attila (Közép táv 2. hely 1:42:37)
Jakabfy Zoltán (Rövid táv 3. hely 0:42:32)
Lakatos Roland (Hosszú táv 3. hely 3:13:09)
Németh Lilla (Közép táv 1. hely 1:52:13)
Molnár Tamás (Közép táv 11. hely 2:00:20)
Varga József (Hosszú táv 2. hely 2:53:52)
Vaski Mónika (Közép táv 10. hely 2:17:22)
Sajtó
Runinternational.eu Egerszegi Mountain Man Marathon
Promo Magazin Fussunk együtt az év zárásaként!
Promo Magazin Sokkal több mint egy hegyimaraton
Zalai Hírlap Vasárnap próbafutás a hegyimaraton előtt
Zalai Hírlap Rajtra kész a szilveszteri, 24. Decathlon Mountain Man Marathon
Promomagazin Rekordnevezés a szilveszteri marathonfutáson
Zalai Hírlap Részvételi rekordot hozott...
Zalaegerszegi TV Óévbúcsúztató futás
M1 Ma délután (4:30-tól)


MMM 2018.
ide kattintva tudod megnyitni a Facebook eseményt

A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 93