Cikkek:
Versenyek:
Eredmények:
Interaktív Térkép:
Online nevezés:
Sajtómegjelenés:
Történet:
Kapcsolat:
Facebook csoport:
Statisztika:
    
2019. Szilveszter
Kerek félezer résztvevővel zárult a jubileumi MMM!
Málics Hajnalka, az eddigi leggyorsabb hölgy az MMM történetében
Albumok a versenyről
Sajtószereplés
MMM Marathon Finishers
MMM Marathoni Hősök
Online eredmények a weboldalunkon is
Villámjelentés
25. Szilveszteri Hegyimaraton: The Show Must Go On!
Technikai információk
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk az oldal olvasóinak!
Ünnepi interjúk a 25. hegyimaraton alkalmából!
Versenykiírás: XXV. EGERSZEGI DECATHLON MOUNTAIN MAN MARATHON


Támogatók:DecathlonKnauf InsulationElf sörfőzdeKaposi TransportVöllervill üzletElektroplan 2000 Mérnök KftZALA-MÜLLEX KftJánkahegyi Gyuri CsárdaHIGH5 Sports NutritionDiamant GépszervizGreenzone Kerékpárbolt


Szervezők:Zalaegerszegi Triatlon KlubZalaegerszegi SZC Deák Ferenc TechnikumZalaegerszeg Megyei Jogú Város ÖnkormányzataZalaegerszegi Aszfaltszaggatók SEEgerszegi Sport és Turizmus Kft
Kerek félezer résztvevővel zárult a jubileumi MMM!
2020.01.04


Visszaemlékezés című sorozatunkban (ide kattintva nagyítható) megpróbáljuk évről-évre felidézni a Szilveszteri Hegyimaraton kalandos eseményeit, megpróbálunk összegyűjteni minél több emléket. Ehhez kérjük az egykori résztvevők segítségét: akár futóként, akár szervezőként vagy szurkolóként vettél részt az adott évi versenyen, kérjük juttasd el emlékeidet hozzánk az info@szilveszterihegyimaraton.hu címen. Köszönjük!
1995 - 1996 - 1997 - 1998 - 1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2003 - 2004
- 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014
- 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021

A jubileumi alkalomhoz méltó ünnepi hangulatban, kereken 500 célbaérkezővel zajlott le idei rendezvényünk, a XXV. Decathlon Mountain Man Marathon. A széles társadalmi összefogásnak köszönhetően gördülékenyen, nagyobb fennakadás nélkül sikerült megrendezni a versenyt, amelyen a legtöbb résztvevő célja (mint minden évben) természetesen a sportos, vidám társaságban történő évbúcsúztatás volt.

 

Ahogy a képen a lányok is mutatják, a gyermekeknek szánt 3,5 km-es kezdő távon kívül idén is a megszokott három klasszikus útvonalból választhattak az indulók. Az idei év újításaként a maratonisták külön, egy órával hamarabb elrajtoltak, ennek és a hatékony előnevezésnek köszönhetően a helyszíni nevezésnél ezúttal nem alakultak ki az előző években elő-előforduló tömegjelenetek.

 

Látható, a vidám hangulat fokozására kívül-belül komoly erők kerültek bevetésre. A tornateremben dj Rebell, alias Márton Tibor szolgáltatta a zenét, míg az útvonal két pontján két ifjú rockzenésszel, Mézes Botond Csegővel és Ráduly Gergővel találkozhattak a futók.

 

A szervezői csapat (balról Jakabfy Zoltán, Käsz Ferenc, Kocsis Tamás és Németh János) maximálisan elégedett a látottakkal. A nevükben Kocsis Tamás (Zalatriatlon) értékelte az esemény szervezési részét:

Nagyon nincs más hátra, mint hogy megköszönjük a rengeteg segítséget azoknak, akik lehetővé tették, hogy összeálljon a Szilveszteri Hegyimaraton ismét. Köszönjük!!!
A huszonöt év alatt rengeteg minden változott, de a lényeg megmaradt, a közös szilveszteri futással.
Köszönet a szendvics készítőknek, a frissítőknek, a polgárőröknek, az őrült dobosoknak az út szélén, a rendőröknek, a dj-nek, a fotósoknak, a tévéseknek, a speakernek, a ZASZ-os különítménynek, Zalatriatlon klubtagjainknak, Rozmán Sanyinak, a támogatóknak, a ZKSE bringásainak, az uszodának, az érmek készítőinek, mindenkinek aki eljött és futott velünk!!!
Idén kerek ötszázan érkeztek célba, ami 22-vel maradt el a csúcstól, ez köszönhető annak, hogy munkanap volt és a legrövidebb távon is fizetni kellett.
Chipes időmérést kaptak cserébe a 3,5km-en indulók, így kizártuk a kézi időmérésben rejlő hibákat. Csupa pozitív visszajelzést kaptunk a maraton korai rajtjáról is, szinte mindenki beérkezett az eredményhirdetésre. További újítás volt a befutó érem, amit mindenki megkapott célbaérkezéskor, plusz a Mountain Man teljesítők egyedi kerámiával gazdagodtak és egy finom Zegi sörrel. A hangulathoz nagyban hozzájárult a két zenész srác, ki tudja, lehet a harmincadik MMM szilveszteri buliján majd ők zenélnek.
Szervezői oldalról mindig van hova fejlődni, úgy érzem remek csapat állt össze, idén hasonló létszámot célzunk meg. Az apró hibákat, mert természetesen voltak azok is, igyekszünk orvosolni.
December 31-én ismét találkozunk Zalaegerszeg legnagyobb tömegsport rendezvényén. Nekünk hatalmas élmény volt, bízunk benne nektek is.

 

És akkor nézzük az eredményeket! Kezdjük a legrövidebb, 3,5 km-es számmal. 72-en teljesítették a távot, a legfiatalabb korosztályban (10 év alatt) Zsiros Linda, Szalai Szonja, Németh Abigél Mária, illetve Tomka Ézer, Róhrer Ádám, Tomka József értek be leghamarabb a célba. A 11-13 éves indulók között pedig a következő dobogós sorrend alakult ki: Kliment Panna, Gyenese Zsófia, Bognár Emma Zsófia, illetve Tomka Ruben, Both Bálint, Balog Lóránd. Két kisebb képünkön őket, a korosztályos dobogósokat láthatjátok. Nagyobb képünkön pedig a szám abszolút dobogósai láthatók (itt hagyományosan csak a 14 évnél fiatalabbakat vesszük figyelembe), balról Tomka Ruben, Gyenese Zsófia, Kliment Panna, Tomka Ézer, Bognár Emma Zsófia és Róhrer Ádám. Gratulálunk minden teljesítőnek!

 

Ahogy minden évben, idén is a rövid táv (10 km) bizonyult a legnépszerűbbnek, egészen pontosan 279 futó vette sikerrel ezt a kihívást. Egy egészen kivételesen erős teljesítménnyel a női győztes, a zalaegerszegi Málics Hajnalka új pályacsúcsot állított fel, az új rekord 39:56! Sohár Anna (Pécs) és Császár Éva (Zalaegerszeg) érkeztek be utána, idejük 47:20 és 49:22. Mindössze egyetlen férfi ért be Hajnalka előtt, ő pedig nem más, mint a szám "nagyöregje", az immár ötszörös bajnok nagykanizsai Kolonics Tamás (39:30). Szombathelyről érkezett az ezüst-, Zalaegerszegről pedig a bronzérmes, Bodócs Zsolt ideje 43:10, Rinkó Tamásé pedig 43:23.

 

Közel százan, 94-en még ennél is nagyobb kihívással, a 24 km-es középtávval birkóztak meg sikeresen. A hölgyeknél viszonylag szoros küzdelemben Klimentné Németh Edina győzött 2:06:31-es idővel, Molnár Tünde Karolina (2:08:34) és Vincze Viktória (2:11:07) állhattak még fel az abszolút dobogóra. Edina és Viktória Zalaegerszegről, Tünde Hévízről érkezett a versenyre. Az uraknál valamivel egyértelműbb volt a sorrend, ifj. Tomka János (Püspökladány) roppant erős, 1:37:32-es idővel végzett az első helyen. A zalaegerszegi Korpics Attilának 1:43:01-el a tavalyi évhez hasonlóan a második hely jutott, a harmadik helyet pedig nagy csatában a Csepregről érkezett Ambrus Ferenc szerezte meg (1:47:42). A képen az abszolút dobogósok láthatók, külön fotón pedig a közös felvételről lemaradó Korpics Attila.

 

55 futónak a legnagyobb kihívás sem jelenthetett idén akadályt: sikerrel küzdöttek meg a 41 km-es hosszútávval. Az őszre kiváló formába lendült Németh Lilla (Zalaegerszeg) az MMM-en is igazolta jó formáját, és magabiztos teljesítménnyel a középtávon korábban aratott 5 elsősége után a hosszútávon is győzni tudott (3:21:35). A szám nyolcszoros bajnoka, a nagykanizsai Dr Lubics Szilvia 3:27:56-al végzett a második helyen. Kovács Imola (Zalaegerszeg) 3:40:39-es egyéni csúccsal immár negyedszer állhatott fel az abszolút dobogóra. A fiúknál egy hosszútávon újonc sportoló végzett az első helyen, a Lentiből érkező Szunyogh Péter nagyon szép egyenletes futással teljesítette a pályát. Az új bajnok eredménye 3:09:24. Egy másik újonc végzett a második helyen, Horváth Balázs (Szombathely) ideje 3:18:13. A harmadik helyen végzett Tölli Tamás (Zalaegerszeg) viszont korántsem tekinthető újoncnak: tizenkettedik alkalommal teljesítette az MMM leghosszabb távját, 3:20:02-vel a mellette álló Imolához hasonlóan negyedszer állhatott a dobogóra.

 

Az eredményhirdetésnél immár negyedszázada gyakorolt hagyomány, hogy a maratoni táv valamennyi teljesítőjét külön elismerjük és megtapsoljuk. A nap (és így az esztendő) zárásaként egy csokorban látható minden sportoló, aki sikeresen megküzdött ezzel a komoly kihívással. Ahogy minden évben, idén is ezzel a képpel zárjuk az összefoglalót, és kívánunk boldog új évet az oldal minden olvasójának!

 

Idén kiváló fotósok elszántságának köszönhetően rekordszámú fénykép között böngészhetnek a futók, az ő nevükben is köszönjük az elkötelezett és kitartó munkájukat! Valamennyiüknek sok száz felvételt köszönhetünk: Marancsics Erika, Gombás Gabi, Mázsa Viktória, Bálizs Zsuzsa, Balogh Antonella, Tóth Marcell, Jóna István, Katona Tibor (Zalai Hírlap)

 

2019. Szilveszteri Hegyimaraton információ
Cikkek
2019. cikkei (13 db)
Kiírás
Versenykiírás
Nevezés
2019. évi nevezés
Eredmények
Eredmények (2019)
Videók
Császár Éva - Zenészek
Képek
Jóna István - Nevezés és rajt (184 db)
Jóna István - 3,5 km befutó és díjátadók (148 db)
Jóna István - 10, 24 és 41 km befutók (347 db)
Zalai Hírlap (Katona Tibor) (127 db)
Marancsics Erika - Alsójánka, Balatoni út (74 db)
Gombás Gabi - Mindszenty I. (34 db)
Gombás Gabi - Mindszenty II. (30 db)
Gombás Gabi - Mindszenty III. (35 db)
Gombás Gabi - Mindszenty IV. (18 db)
Mázsa Viktória - Csács (142 db)
Gombás Gabi - Jánkahegy 41 km I. (37 db)
Gombás Gabi - Jánkahegy 41 km II. (40 db)
Gombás Gabi - Jánkahegy 41 km III. (29 db)
Bálizs Zsuzsa - 41 km rajt és Panoráma (117 db)
Bálizs Zsuzsa - 41 km Jánkahegy (78 db)
Bálizs Zsuzsa - 10 és 24 km Jánkahegy I. (84 db)
Tóth Marcell (297 db)
Bálizs Zsuzsa - 10 és 24 km Jánkahegy II. (81 db)
Bálizs Zsuzsa - 10 és 24 km Jánkahegy III. (89 db)
Bálizs Zsuzsa - 10 és 24 km Jánkahegy IV. (136 db)
Balogh Antonella - Botfa I. (80 db)
Balogh Antonella - Botfa II. (80 db)
Balogh Antonella - Botfa III. (80 db)
Balogh Antonella - Botfa IV. (80 db)
Balogh Antonella - Botfa V. (36 db)
Bálizs Zsuzsa - Eredményhirdetés (62 db)
Sajtó
Zalaegerszegi 7 nap Rajtra kész a szilveszteri hegyi maraton
Zalai Hírlap 25. alkalommal indul a hegyimaraton
Runinternational.eu Egerszegi Mountain Man Marathon - Zalaegerszeg
Zalai Hírlap Kedden 25. alkalommal rendezik meg a szilveszteri futást
Zalai Hírlap Decathlon MMM: Huszonötödször rendeztek szilveszteri futást
Zalai Hirlap Zalaegerszegi és lenti győztest avattak a 25. szilveszteri hegyimaratonon


MMM 2019.
ide kattintva tudod megnyitni a Facebook eseményt

A verseny rendezői: Zalaegerszegi Triatlon Klub - Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE - Egerszegi Sport és Turizmus Kft
Az oldalt készítette: Lakatos Roland    2012. december    info@szilveszterihegyimaraton.hu
oldalletöltés ma: 86